Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Αρπακτικά, θύματα, προοπτικές


καλημέρα αναγνώστη μου! Πως είμαστε today? Καλά εδώ στο κέντρο της Αθήνας. Δεν χάλασε ο καιρός ακόμη και με σπάνε τα νεύρα γιατί θέλω να χειμωνιάσει. Αλλά αύριο, αύριο έρχονται οι βροχούλες.
Βαριέμαι να πάω για εργασία, αλλά τι να κάνω? Λοιπόν αναγνώστη θα μιλήσουμε όπως κατάλαβες για τις προοπτικές. Τι είναι αυτές οι ρημάδες οι προοπτικές και ποιος τις έβαλε στην ζωή μας? Τις πληρούμε εμείς ?
Βγήκα χθες στα Εξάρχεια. Ακόμη μια φορά με την ελπίδα σύλληψης ή έστω μιας ταυτοποίησης στοιχείων. Τίποτε όμως. Αλλά έκανα ενδιαφέρουσες συζητήσεις, κουτσομπόλεψα(ναι ειμαι μια Κατίνα το λέω και δεν ντρέπομαι)και έμαθα ένα πράγμα:ότι κάποιοι άνθρωποι που το παίζουν νοήμονες ζυγίζουν τα πάντα με τα υλικά αγαθά και το πορτοφόλι.
Εικοσιέξι ετών άτομο υποτίθεται μορφωμένο(ημιμαθής είναι η έννοια) μετράει την πιθανότητα σύναψης σχέσης με τις προοπτικές του. Μεταφέρω:"καλό παιδί έξυπνο και μ' αρέσει. Αλλά δεν έχει προοπτικές.."
Δυστυχώς αναγνώστη μου οι περισσότεροι σκέφτονται έτσι. με το πάχος της τσέπης. Αρσενικά και θηλυκά. Ζυγίζουν τον έρωτα στην παλάντζα του χρυσού και με βάση τις τιμές του χρηματιστηρίου. Ευχονται για τους άλλους να βρουν ένα καλό αγόρι/ κορίτσι με αμάξι, σπίτι και λεφτά, ένα καλό γαμπρό.
οχι κάποιον να σέβονται να θαυμάζουν και να μπορούν να κάνουν όνειρα μαζ΄του.
Ατομα χωρίς προοπτικές θέλουν να τις αποκτήσουν μέσω του έτερου ήμισυ. Να ανέβουν κοινωνικό status.
"Τι θα σου προσφέρει εσένα αυτός/ η?"
Ρε συ, με ρωτάς εγω τι θα του προσφέρω? (μονολογώ, αναγνώστη μου)
Και γιατι να προσφέρω κάτι εν τέλει? σχέση θα κάνω ή μαγαζί θα ανοίξω? Μπίζνα είναι η σχέση?
Γιατί ρε συ αναγνώστη χέστηκα για τις προοπτικές. Όπς θέλω και ο άλλος να μην νοιάζεται για την ύπαρξη ή μη δικών μου.
Οπως λεει και ο Μοντεχρήστο του Αρκά:"προσφέρω φιλία, κατανόηση, αλτρουισμό και όλα αυτά σε λογικές τιμές"
Αυτο ειναι οι σχέσεις? Συναλλαγή? πρέπει να ζητά κανεις εκκαθαριστικό Ε9 και απόδειξη μισθοδοσίας?
όπως είχα πει και σε μια φίλη κάποτε:"εαν ψάχνεις μέσω έρωτα να "βολευτεις" και σαν ετερόφωτο πλάσμα ζητάς να φωτίσεις από το φως του άλλου, πάρε ένα κόκκινο λαμπάκι κρέμασε το στο παράθυρό σου. Θα τρέχουν οι προτάσεις και εσυ θα είσαι τέρμα ευτυχισμένη"
Αλοίμονο αναγνώστη μου. Αλοίμονο στις προοπτικές και στις συμβουλές από τις μανάδες. Εχουν και αυτές λόγο σε αυτό. μεγαλώνουν μικροαστικά πλάσματα με μόνο στόχο τον καλό/ή γαμπρό/νύφη. Και το σπλάχνο τους τους κάνει περήφανους.
Πολλοι πέφτουν στην λούμπα. Αρσενικα κυρίως(πρόσεχε αναγνώστη) που είναι πιο ρομαντικά(αν και δεν το παραδέχονται)τσιμπάνε και γίνονται προοπτική. Ενίοτε και παντρεμένη προοπτική. έρχεται η δυσανεξία κάποια στιγμή, όταν ξεστραβώνονται αλλά τότε...είναι αργά...
Αναγνώστη μου προσοχη. Το προφιλ του αρπακτικού εχει ως εξής: συμπαθητικό εξωτερικά πλάσμα, ημιμαθές, party animal, χωρις άποψη. Ενδιαφέροντα:"μαλλι γυαλί και παντελόνι Lee". Συνάπτει λυκοφιλίες, ενώ το ίδιο δεν έχει καμία προοπτική.
Λοιπόν ελπίζω να σε διαφώτισα λίγο. όλοι έχουμε γνωρίσει αρπακτικά, ίσως έχουμε πέσει και θύματα τους κάποια φορα. Τα μάτια σου εκατον δεκατέσσερα. Αν και στον έρωτα είμαστε όλοι ανεξαιρέτως τυφλοί και κουφοί! Καλημέρα!

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!