Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

To Λαλα του "δεν παμε καλα στην χώρα αυτή"!

Καλημερα Αναγνώστη μου παλαβωμένε!οπως ξέρεις ειμεθα σε μια εποχή που κυριαρχεί η σχιζοφρενεια, μεσω της αδικίας και αυτής της αναγέννησης των Χρυσοαυγουλων.
Η Αηνούλα μας, θυμίζει πλεον πολιτικα τουλαχιστόν το Βερολίνο του '31, όταν ο Αδόλφος ανεβαινε στην εκτίμηση των Γερμανών. Ειχαν προηγηθει οι λογοι περί Αρίας φυλής.
Παρεμβαίνω με μια αναμνηση από τα παιδικά μου χρόνια:
"Στο σαλονι του σπιτιου μου μετ ην μητέρα βλέπαμε εκεινη την εκπομπη της ΕΤ1 με τα γεγονοτα καθε μερας. Πρεπει αν ημουν γυρω στα 12. Καποια στιγμη σε ενα γεγονος σχετικά με τον Χιτλερ πετάει και τον όρο "Αρία φυλή".Τρεχει τρεχει το Νταμαζάκι στην βιβλιοθηκη βρισκει τον ορο στην εγκυκλοπαίδεια (δεν ειχαμε γουγλη τότε)και κατόπιν βρίσκει και τον όρο ¨Εβραίος". Τρεχοντας πηγαινω εις την μητέρα και με μια φωνή απορημένη της λέω:"καλά ρε μάνα αυτός ο Χιτλερ, που δεν εμοιαζε με Αριος αλλά με Εβραίος γιατι τους μισουσε τόσο?"
Μια απορία που όσα χρονια και εαν περάσουν δεν θα λυθεί ποτέ. Μια εξήγηση μπορώ να δώσω "ηταν κομπλεξικο το παιδι. Εβλεπε τους αλλους που ηταν ψηλοι ξανθοι παιδαροι και ειχαν οποια γκόμενα ήθελαν και ζήλευε. Ετσι με το ζόρι εγινε και αυτός Αριος λόγω καταγωγής και όχι φάτσας."
Κλεινει η τεραστια αυτή παρένθεση και επανερχομαι στο βασικό ζήτημα.
Ανεβαίνει το κοινωνικό έρισμα των Χρυσών Αβγών. Και παράλληλα χαζευουν και καποιοι καλλιτεχνες της χωρας αυτής.Την αρχη έκανε ο λαοφιλέστατος Χαρυ Κλυν που μέσω του Blog του ο οποίος αναδημοσιευει ρατσιστοφασιστικά κείμενα και αναπαράγει τις προσωπικές του απόψεις σχετικά με τους ξένους. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος ο οποίς εζησε την ξενιτεια και την προσφυγια στο πετ΄σι του έγινε τόσο στενόμυαλος με τους άλλους τους "ξένους".
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι καποιοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα, στην καλυτερη ζωή έστω και αν αυτή κερδίζεται μέσω του ξενιτεμού και καποιοι όχι. Ρωτησε κανεις τον Πακιστανό, τον Αφγανο ή το Τυνήσιο εαν ήθελαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να ερθουν σε μια χώρα που για αυτούς δεν έχει διαφορά με την τουρκία. Νομίζεις οτι το ονειρο της ζωής ενός Αφγανου ηταν να ξανοιχτεί στην Θάλασσα και να τον πνίξουν ανοιχτα της Πρέβεζας ή καπου στην Αδριατική?
Μην τρελαθούμε...
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην ζωή δεν έχει σχέση με το χρωμα του δέρματος ή την γλώσσα. Δινεται αυτοματα σε ενα ον όταν γεννιέται.
Στον χορό αυτηλς της παράνοιας ακολουθεί ο μεσιε Σαββόπουλος. Τοξικομανείς και λαθρομετανάστες στα νησιά να καλλιεργουν την γή. Κατσε να δεις πως το έλεγαν αυτό κάποτε...Εξορια, άι για σου Ανανγνώστη!
μεταξύ μας εαν βρει κανείς εστω και δυο στρέμαμτα φης να καλλιεργησει κατι πέραν απο ελιές στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά εγω θα γίνω γλάρος να σωθω από τους ανθρώπους.
Αυτ'η ειναι η λύση "όσα δεν βλέπει η πεθερά". Βαζω το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι και δεν το βλέπω.
Ξερεις την αποψη μου σχετικά με τους τοξικομανεις. Περαν τουτου δεν μπορώ αν διανοηθω οτι δεν πρεπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενεις, με την πολιτεια να συνδράμει στην αποτοξίνωση τους.
Για τον Μικης τα εχουμε πει ας μην τα ξανααναφέρουμε και κουράζεσαι...
Αγαπητε μου Αναγνώστη. Στην γειτονιά αυτή ο μονος που με χαιρετά οταν με βλέπει στον δρόμο ειναι ο Αιγύπτιος, από τον οποίο αγοράζω κρεμμύδια και πίτες αραβικές.
στην προηγουμενη γειτονια μου προσωπικά εμενα ξενοι δεν με ειχαν πειράξει ουτε μια φορα. Και εκείνος ο χυμός που μου είχε δώσει ο Πακιστανός ψιλικατζής μετά την πορεία της 5/5 μου άνοιξε τους πνευμονες.
Απορώ...Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρωστουν καλό σε κανένα? Διότι μετανάστες υπήρξαν και αυτοί. Και ότι και να μου λενε, ξερουμε εμεις οι δυο τουλάχιστον ότι και τους Ελληνες τους αντιμετώπιζαν ως μιάσματα της κοινωνίας και τους έστελναν πίσω με τα τρενα και τα καράβια.
Αναγνώστη μου κουραγιο, ερχονται χειρότερες μέρες!
Το λαλα που σου έταξα:
Σωτηρία Μπέλλου-Με αεροπλάνα και βαπόρια
Στ. Μουσικη Δ. Σαββόπουλος


 "Ο πατέρας μου ο Μπάτης (Απρόσιτη μητέρα μορφή από χώμα και ουρανό
ήρθε απ' τη Σμύρνη το '22 ( θα χαθώ απ'τα μάτια σου τα δυο)
κι έζησε πενήντα χρόνια (μες στον κόσμο)
σ' ένα κατώι μυστικό (σαν πρόσφυγας σ'ένα κατώι μυστικό)

Σ' αυτόν τον τόπο όσοι αγαπούνε (αν αγαπούνε)
τρώνε βρώμικο ψωμί (τρώνε βρώμικο ψωμί)
(του λόγου σου οι πιστοί)
κι οι πόθοι τούς ακολουθούνε (κι οι πόθοι τούς ακολουθούνε υπόγεια διαδρομή)
υπόγεια διαδρομή"

ναι τους στιχους τους εγραψε ο Σαββοπουλος. Αρα ισως ξερει τι θα πει προσφυγια...

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!