Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

To Λαλα της θρησκείας...

Καλημέρα Αναγνώστη μου άθεε σε μια χώρα που ειναι ταμπού η αθεϊα! Πως είσαι σήμερα?
Θα εισαι λίγο περιεργος για το τι θα σου ξεφουρνίσει σήμερα το Νταμαζάκι με τέτοιο τίτλο! Ελεγα να μιλήσουμε λίγο για ενα παραμυθάκι μέρες που είναι. Σε λίγο καιρό γεννιέται ο κρινοσυλλαμβανόμενος Τζίζας και είπα να μιλήσουμε λίγο για το θέμα του. Δεν θα κάνω debate, δεν θα σου πω τις απόψεις μου, θα σου μιλήσω μόνο για καποιες απορίες που μου γεννιούνται κάνοντας το surfing μου σε εφημερίδες και site.
 Πρέπει η Εκκλησία να πληρώνει φόρους? Έκανε τίποτε καλό για τους πολίτες ποτέ? Πόσο χρυσό χρειάζεται? Ο Τζίζας όταν έλαβε τον χρυσο κατά την γεννηση του αυτό υποννοούσε? Το σεξ γιατι ειναι τόσο κακό&το απαγορεύουν? η παιδεραστία δεν θεωρείται αμάρτημα για αυτούς? Γιατί να μην μπορώ να πάω στο Αγιο όρος διακοπές? Το "Ο εχων δυο χιτώνες να δινει τον εναν",μονο στα ρουχα αναφέρεται? γιατι δεν το ειδα απο τους συνεχιστές του Τζίζας να το προχωρούν παρακάτω... Γιατί έχουν τιμοκατάλογο στις εκκλησίες? Τα θαυματα αφου ειναι παραμύθια γιατι τα πιστευουν και ενήλικες?Είναι ή δεν είναι η λίμνη Βιστωνίδα μετόχι του Βατοπεδίου? Τα ψαρια ανήκουν ή όχι στο ποίμνιο? Από που κλάνει το μπαρμπούνι?
Τρια χρόνια με αυτό τον καημό κοιμόμαστε και ξυπνάμε... με το Βατοπέδι. Οι κυβερνησεις αλλαζουν, αλλά ο Ευφραίμ και ο Αρσένιος σταθερές αξίες στην καθημερινότητά μας. Εαν εχεις αυτή την "τύχη" και μιλήσεις για το θέμα με κάποιον χριστιανό, θα σου πει οτι δεν βλέπει κάποιο σκάνδαλο και οτι ο Ευφραιμ ως ηγούμενος της μονης διαζειριζόνταν την περιουσια της μονης! και αλλα τέτοια αστεία!
Η ιστορία πρέπει να ξεκινησε γυρω στο 2008 και μετα απο τρια χρονια Αρσένιος και Ευφραιμ εδωσαν μαζί ταγκα ταγκα 400,000 ευρω εγγύηση για να αποφυλακισθουν. Ναι ναι..Που τα βρηκαν? Απο την περιουσια της μονης προφανώς.
Η Εκκλησια δεν πληρώνει φόρους (καμια στον κόσμο), εχει μια τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία, εχει μεγαλύτερη εξουσία απο καθε πολιτικό ή βασιλιά στον γαλαξία.
Το καλυτερο γραφειο  real estate διαχειρίζεται η εκκλησία. Μην σου μιλήσω για τις περιπτώσεις παιδεραστίας/κλοπης/αρπαγης περιουσίας.
ολοι οι απατεώνες, ερωτευμένοι με την εξουσία,διεστραμμένοι γίνονται παπαδες και καλογεροι. Και εύαφνικά διαγράφονται τα πάντα όλα, σαν την τσούλα της γειτονιάς που παντρευεται,γεννάει και γινεται ξαφνικά αγία.
Βλέπεις οι άνθρωποι  κρινουμε τους αλλους απο την ιδιοτητα τους. Ολοι δηλώνετε ιδιοτητα τραγουδουσε καποτε ο Ασιμος. Καποιες ιδιοτητες σε "εξαγνίζουν" , άλλες σε στιγματιζουν, αλλες σε αποκόπτουν από την κοινωνία. Ο,τι δηλώσεις και οτι πλασαρεις είσαι.
Δεν θέλω να σου πω πολλά Αναγνώστη μου. Θα σου μιλήσω άλλη φορά για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Σημερα ειπα απλα να χαζολογησουμε..Καλημέρα!

Νικόλας Άσιμος-Όλοι δηλώνετε ιδιότητα

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!