Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Πόσο πωλείται η παιδική ψυχή?


Trafficking- η σύγχρονη σκλαβιά. Δεν καλύπτει μόνο περιπτώσεις εκπόρνευσης ανθρώπων, αλλά την γενικότερη εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο. Αυτό που με ταράζει και θέλω να το μοιραστώ ειναι η περίπτωση των παιδιών. Κάνοντας μια βόλτα στην Αθήνα (και όχι μόνο) βλεπει κανείς παιδάκια απο 7 εως 13 ετών να "δουλευουν", γιατί οι γονεις(όπως ισχυρίζονται) δεν έχουν χρήματα(όλοι αναπηροι έιναι πια?)Είτε πουλώντας κάτι, είτε παίζοντας μουσική είτε απλα συνοδεύοντας τους γονείς τουσ(ίσως να μην είναι όλοι!) στην ζητιανιά αυτά είναι  τα θύματα της κοινωνικής μας εξέλιξης. Η οποία έγινε για τους λίγους και τους καλότυχους... για τους εκλεκτούς. 
Ίσως η βιομηχανική επανάσταση έφερε αλλαγές στον τρόπο ζωής της ανθρωπότητας. Αλλά δυστυχώς στο θέμα της ανθρώπινης δουλείας δεν άλλαξε απολύτως τίποτε. Είναι επικερδής η μπιζνα και δεν συμφέρει κανένα να την αλλάξει. Η εκμετάλλευση παιδιών απο ενήλικες(είτε τους γονείς τους είτε άλλους καλά κρατεί). παιδιά που γυρίζουν στο κρύο και τη ζέστη τους δρόμους δουλευοντας. κάποια "τυχερά" ίσως πάνε σχολείο. παιδιά που δουλευουν σε χωράφια σε εργοστάσια και σε εργαστήρια. Ποιος δεν θυμάται το εργοστασιο μεγάλης εταιρίας ρούχων στην Μαλαισία, στο οποίο δούλευαν μικρά παιδιά για μεροκάματο ενός ευρώ.
Παιδάκια γυρνάνε στο Μοναστηράκι στο Θησείο στα"εναλλακτικά" Εξάρχεια(και στα ΒΠ λογικα) παρακαλώντας για ένα κέρμα. πολλοι πλέον τα θεωρούμε ενόχληση στην ιερή ώρα του καφέ. Δεν τα κοιτάμε καν. Οι σερβιτόροι τα αποπαίρνουν. Αυτό που μου κάνει εντύπωσh, δεν είναι εκείνα που σε κοιτούν θλιμμένα και μίζερα. Αλλά εκείνα με τα λαμπερά ματια που σε ρωτούν αν θα αγοράσεις κάτι χαρούμενα. Που δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση και ίσως το διασκεδάζουν. "Πρέπει να μαζέψω δέκα ευρώ να αγοράσω παντελόνι"μου είπε ένα κοριτσάκι σημερα. 'Οχι θλιμμένα αλλά σαν παιδάκι που χαίρεται με τα ψώνια του. Ξεστόμισε κάτι που εαν το συλλογιστείς αναγνώστη(εαν υπάρχεις) είναι απλά τραγικό!
παιδιά-θύματα. Που προσπαθουν αν σε κερδίσουν με τον τρόπο τους. με νάζια με κοπλιμέντα με ψέματα η αλήθειες. Το θέμα είναι ότι όλα είναι παιδιά. 
Είναι τετριμμένο το θέμα. Αλλά Let's face it:Θα μας απασχολεί πάντα, δίοτι μέχρι το τέλος του πολιτισμού μας (όπως τον ξέρουμε, τουλάχιστον) θα υπάρχει και η πείνα και η εξαθλίωση...
Συμφέρει αναγνωστη μου. Τα σκλαβοπάζαρα φέρνουν λεφτα στους πραγματικούς ηγέτες αυτου του μικρού πλανήτη...Και την δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα όμως ουδείς...
Λύσεις θεωρητικές υπάρχουν. στην πράξη όμως τίποτε δεν θα συμβεί. Όσα gala και bazaar να κάνουν οι μεγαλοκυρίες όσες ημερίδες και να γίνουν..Η οριστικη λύση δεν δόθηκε ποτέ...και δεν θα δοθεί ποτέ.
Τίποτε πιο επικερδές απο μια ανθρώπινη ζωη...

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!