Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2009

It's a boy-girl thing...!


To blog αυτό αναγνώστη μου είναι ό, τι να' ναι...το ξεχνάω που και που αλλά ο χαρακτήρας του είναι σαφώς απροσδιόριστος...
Στην αναρτηση αυτή θα πιάσουμε ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο: Τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Μέχρι τώρα την κουβέντα αυτή δεν την έχουμε κάνει...
όσο περνούν τα χρόνια μου φαίνονται και πιο δύσκολες και πιο σιωπηλές ή έστω οι συζητήσεις είναι πλέον πάσχουν σημασίας. Τα συναισθήματα δεν είναι πλέον τόσο έντονα και οι πράξει λιγότερο αυθόρμητες.
Η ενηλικίωση είναι δύσκολο πράγμα. Το έλεγαν οι "μεγάλοι" όταν είμαστε παιδιά ακόμη και έφηβοι και δεν τους πίστευε κανείς. Είναι ίσως η μόνη αλήθεια που ακούσαμε τότε.
Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στις ερωτικές σχέσεις αλλά και στις φιλίες και στις συνεργασίες. Αλλά εκεί που άλλαξαν όλα είναι στις σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Από τον τρόπο που για πρώτη φορά θα αντικρύσεις το αντικείμενο του πόθου σου μέχρι την στιγμή που δεν θα θέλεις να το ξαναδείς.. Όλα αλλάζουν αναγνώστη μου. Δεν μοιολατρώ ούτε θυμάμαι τις εποχές εκείνες με νοσταλγία. Προχωρησαμε και οι δυο μας αναγνώστη μου. Το νερό κύλησε στο αυλάκι..
Το κακό με τις ανθρώπινες σχέσεις βλέπεις είναι ότι έχουν να κάνουν με δυο άτομα(κατα τας γραφάς δυο είναι παρέα, τρεις ειναι παρτ...πιπερι..)
Αυτό κάνει τα πράγματα πολύπλοκα. Και εξηγούμαι:
Έστω ότι βλέπεις ένα τύπο/ τύπισσα που σου αρέσει σ' ενα μαγαζί στα Εξάρχεια(π.χ). Αμέσως το υποσυνείδητο σου πλάθει σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία κάποια στιγμή μεταπηδούν στο ευσυνείδητο και εκείνη την μικρή μηδαμινή στιγμή αρχίζει το παράλογο. Έχοντας πλάσει εσύ σενάριά(και πολλές φορές έχοντας βάλει και τον κολλητό/η να πλάσει)αναμένεις και απο τον "στ'οχο" σου να πλάσει τα ίδια σενάρια.
Κια εαν αναγνώστη μου είσαι αγόράκι έχει καλώς(σε εναν ιδεατό κόσμο). Στην περίπτωση εκείνη που είσαι κοριτσάκι το μυαλό σου έχει γίνει ο σεναριογράφος της Τολμης και Γοητείας. Τα αγόρια σκέφτονται πιο απλά...
Οι σκέψεις τους είναι κάπως έτσι:"Θηλυκό, ουγκ, ωραίο ουγκ, δικό μου ουγκ!"
τα κορίτσια πάλι:" Ωαραίο χαμογελο και τι απιστευτα ματια...Να 'ναι καλός στο sex?να εχει αμαξι? ποια ειναι αυτή στην παρέα του? να μένει μόνος? ωραίο μπλουζάκι! το διάλεξε αυτός ή η μαμά του?πω πω...θεός!!!πως του μιλάνε τώρα? και αν δεν του αρέσω?"
Βλέπεις αναγνώστη μου. σε 5 δευτερα έκανε το κεφάλι της πρωταγωνίστριας μας 150 φορές τον γύρο του κόσμου.
Άσε που κάποια στιγμή πρέπει να αλληλεπιδράσουν τα δυο αυτά άτομα και να βρεθούν... Για να επέλθει έκρηξη πρέπει να καταπατηθούν όλες οι βασικές αρχές της Χημείας(πφφφ..!). Οι κινήσεις να είναι αυθόρμητες...Πως λειτουργεί ένα ηλεκτρόνιο όταν εισερχεται σε μαγνητικό πεδίο?έτσι...το ένστικτο πρέπει να λειτουργήσει. Το οποιο στον ανδρα λειτουργεί. Η τύπισσα μας κάνει την ζημιά αναγνώστη μου. κρατιέται και δεν αφήνεται. Ντροπές την πιάνουν δεν έχει μάθει να αφήνεται...δεν ξέρω Η έκρηξη που κανονικά θα έπρεπε να επέλθει δεν έρχεται. και το αγόρι γίνεται για το κορίτσι, μια από τα ίδια, ενώ το κορίτσι γίνεται ξενέρωτη...
Είδες αναγνώστη μου? Τα απλά παραγματάκια οι απλοί νόμοι και κανόνες πως γίνονται σύνθετες μαθηματικές εξισώσεις...
Θα σου αναφέρω σαφώς και τους προβληματισμούς μου σχετικά με μια συζήτηση που είχα την περασμένη εβδομάδα.
Έχουν γίνει οι γυναίκες άκρως επιθετικές ή οι άνδρες έχουν βαρεθεί τον ρόλο τους ως κυνηγοί?
Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης απ' ο, τι κατάλαβες. Θα σε κάνω ενα flashback στα φοιτητικά μου χρόνια.
Απρίλης του 2003. Σε γενικό αναβρασμ,ό εν όψει και των φοιτητικών εκλογών πάω με μια φίλη να παρακολουθήσω Κοινωνιολογία στην σχολή της(πως κατέληξα στο χημικό δεν ξέρω)
Το μαθημα "έπαιρνε" διάλογο(υποδαύλιζε και ο καθηγητής) και το θ΄λεμα ήταν κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας
γυναικοκρατούμενο το πάνελ(έτσι δεν λένε στα κανάλια?)οι θεωρίες διαδεχόταν η μια την άλλη μέχρι που σηκώνει ένα κοριτσάκι το χεράκι του και ρίχνει την βόμβα:" Το γεγονός ότι εμεις οι νέοι δεν κάνουμε πλέον sex(πιπέρι)εδω στα Γιάννενα δεν είναι κοινωνικό φαινόμενο?"
Πάγωσε το πάνελ όπως καταλαβαίνεις, αναγνώστη μου. Η ερώτηση ήταν καίρια και η φωτιά άναψε. Μέχρι που ακούω την κοπέλα από πίσω μου να λέει στην διπλανή της: Εμ...πόσο στήθος να πετάξω ακόμη για να βρω άντρα σ' αυτή την κολόπολη?
Ναι έχουν γίνει οι γυναίκες άκρως επιθετικές καλέ μου. Πήραν τα ηνία στα χέρια τους και το θέμα" ερωτικό κυνήγι" εξελίσσεται σε γυναικεία υπόθεση. Ναι έχει γεμίσει ο τόπος "λυσσάρες" οι οποίες θεωρούν τομή στην θηλυκότητα την θεωρία"τα πετάω όλα έξω...ποιος την χέζει την φαντασία?" Ναι οι άνδρες έχουν κουμπωθεί και φοβηθεί την εξελιξη αυτή.
Και έχει γεμίσει ο Τύπος με στήλες για συμβουλές. Ενώ η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας. Απλά ο εαυτός σου να είσαι αναγνώστη μου
Γι άυτό σου λέω καλέ μου ... Κάποτε όλα ήταν πιο απλά. Πως τα κάναμε έτσι? που χάσαμε την μαγεία?

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!