Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Π- Άρτα και Πέτα τα!

Τραγικές εξελίξεις στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας από την κράτηση μωρών.

Από την προηγούμενη εβδομάδα κρατούνται στο Α Τ Άρτας δύο οικογένειες Ιρακινών μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους . Οι ηλικίες των παιδιών είναι από έξι(6) μηνών έως επτά(7) χρόνων.

Χθες ένα μωρό (ενός έτους) παρουσίασε υψηλό πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας. Το μωρό αφού το είδαν οι γιατροί και του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, δεν κρατήθηκε στο νοσοκομείο αλλά επέστρεψε στα κρατητήρια όπου συνεχίζεται η φυλάκισή του.



Ήδη έχουν ενημερωθεί και οι ίδιοι οι κρατούμενοι αλλά και δικηγόροι που επισκέφθηκαν τις δύο οικογένειες ότι άμεσα θα μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο κράτησης. Οι δύο οικογένειες προέρχονται από μία κατεστραμμένη χώρα (ΙΡΑΚ) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πόλεμο και η επιστροφή τους εκεί αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ζωή όλων και των ενηλίκων αλλά και των μικρών παιδιών.

Η κατάσταση της υγείας του μωρού δεν επιτρέπει όχι απλά καμιά μεταφορά σε άλλο κέντρο φυλάκισης. αλλά είναι απαραίτητη η παραμονή του μωρού στο νοσοκομείο.
Τοπικές οργανώσεις(κυρίως η κίνηση για τους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιώματα) προσπαθούν να κινητοποιήσουν κόσμο ώστε να μεταφερθεί το μωρό στο νοσοκομείο και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς σε άλλο κέντρο φυλάκισης.


Πηγή: http://dakrygono-a.blogspot.com/

Δεν έχω να πω τίποτε αναγνώστη μου για την πόλη μου... Καλά έκανα και έριξα μαύρη πέτρα...Αν και πρέπει να το κάνουμε αυτό και γι' αυτή τη χώρα... Αλλά δεν φταίνε οι τόποι και οι πατρίδες...Οι "άνθρωποι" που τις κατοικούν είναι υπεύθυνοι για την κατάντια και την δυσφήμισή τους. Δεν είναι όλοι έτσι βέβαια. Έχουμε και καλό πρόσωπο. Αλλά όπως φαίνεται αργούμε να το δείξουμε.
Το παρακολουθούσα μέρες το θεμα αναγνώστη. Ήθελα να δω εως που θα φτάσει. Μέχρι που ένα μωρό ενός χρόνου-κρατούμενος από μικρή και αθώα ηλικία- αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Για λίγο βέβαι μην φανταστείς. Ο εγκληματίας αυτός, αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς επεστρεψε στο κελί του. Κακοποιός βλέπεις δεν μπορούσε να νοσηλευτεί, ήταν επικίνδυνος. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙς ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΑΣ! Νομοι που αφήνουν σφετεριστές να κάθονται στα εδρανα της βουλής, που αφήνουν ορθάνοιχτα παράθυρα, ωστε να αθωώνονται μεγαλοεγκληματίες, που βγάζουν απο την φυλακή εμπόρους ναρκωτικών όπλων, αανθρώπων. Αυτοί οι νόμοι κρατουν οικογένειες Ιρακινών(και οχι μόνο) σε ακατάλληλα κλουβιά/ κελιά φυλακών, που κρατά αναίτια ανθρώπους σε φυλακές, που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου. Νόμοι "άψογοι" γεμάτη τρούπες τις οποιες εκμεταλλευονται κάποιοι ανακίτες, κατακαιρούς!ΠΦΦΦ!!!! Τα βαρέθηκα αναγνώστη μου! Την αδικια τους, τα σκάνδαλα τους τους περιορισμούς τους! ΟΛΑ!
ΝΙΣΑΦΙΙΙ!!!

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!