Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Το κέντρο θα "πεθάνει" από τη ζέστη

Ακόμα και τους 10 βαθμούς Κελσίου μπορεί να φτάσει η διαφορά θερμοκρασίας τα επόμενα χρόνια ανάμεσα στο κέντρο της Αθήνας, τα δυτικά προάστια και τα βόρεια προάστια εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνθου Σανταμούρη. Και αυτό γιατί όπως εξήγησε ο κ. Σανταμούρης, "τα τελευταία 30 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 35% οι ημέρες όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου". Επιπλέον, η αύξηση της θερμοκρασίας έχει επιπτώσεις και στην αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αφού υπολογίζεται ότι στο κέντρο της Αθήνας η ρύπανση σε σκόνη και σωματίδια είναι έως και 4 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα προάστια.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχία Αθηνών σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Επιμελητήριο οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη να αρχίσουν άμεσα οι δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αττική και επισήμαναν ότι για να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές στην Αθήνα χρειάζεται εθνική συμφωνία ανάμεσα στο κράτος, τους δήμους, τους πολίτες και τους φορείς.

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε ο καθηγητής Σανταμούρης είναι η εκπόνηση προγραμμάτων για τη χρήση νέων υλικών που μειώνουν τη θερμοκρασία στο εξωτερικό περιβάλλον και τοποθετούνται σε πεζοδρόμια και άσφαλτο. Πρότεινε επίσης να δημιουργηθούν πολλές νησίδες πρασίνου μέσα στις γειτονιές που θα συμβάλουν στη μείωση της θερμοκρασίας.

πηγή:skai.gr

Μερίδιο ευθύνης έχεις ένας από τους μεγάλους Έλληνες(θείος ενός αλλου Έλληνα, γνωστού fan του Playstation που γιορτάζει σήμερα!) και τα αχώνευτα κλιματιστικά!!!! Πάρτε και κανά Φουρφούρη! Τόσα χρόνια δεν πάθατε τίποτε!

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!