Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

This my dear isn’t a tea party… it is (r)evolution!

καλημέρα , αναγνώστη μου εκλογόπληκτε(για ακόμη μια φορά). να σε πω την πάσα αληθεια σημερα θα κανουμε εναν αχταρμα στα νέα μας από το αγαπημενότερο Blog:sxoliastesxwrissynora.wordpress.com και από τον τύπο. Δεν θα βάλω το (λιγοστό) μυαλουδάκι μου να σκεφτεί και πολύ, διότι έπηξε. Θα σου πω μόνο οτι γουστάρω πολύ την επανάσταση που ξέσπασε την ομιχλώδη πρωτεύουσα(όπως λένε και στα δελτία ειδήσεων). Κοιτα λοιπόν, να δεις τι έγινε:
"Βρετανοί φοιτητές εισέβαλαν χτες στο κτίριο που στεγάζει την έδρα του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο, αφού προηγουμένως είχαν σπάσει τους υαλοπίνακες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Περίπου σαράντα χιλιάδες φοιτητές -μαζί τους και διδάσκοντες- άναψαν φωτιές στα πλακάτ που κρατούσαν, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης Κάμερον να τριπλασιάσει τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια και να κόψει το 40% της χρηματοδότησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ενταση επικράτησε και έξω από τα γραφεία των Ελεύθερων Δημοκρατών.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη διαδήλωση από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η συντηρητική κυβέρνηση του Κάμερον, τον περασμένο Μάιο. Σήμερα, τα δίδακτρα για τους Ευρωπαίους και Βρετανούς φοιτητές στα πανεπιστήμια της χώρας δεν ξεπερνούν τις 3.290 λίρες ανά φοιτητή και κατ’ έτος. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση σκοπεύει να επιτρέψει στα Πανεπιστήμια να τα αυξήσουν έως και τις 9.000 λίρες.
Τα επεισόδια σημειώνονταν ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για διαφορετικές οπτικές μεταξύ Βρετανίας και Κίνας στα θέματα της πολιτικής ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα."
Το άρθρο αυτό ειναι απο την ηλεκτρονική έκδοση του "Εθνους"

Η ανακοίνωση των Καταληψιών της Ταράτσας: Είμαστε ενάντια στις περικοπές, και είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, και όλους τους φτωχούς, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες και κάθε εργαζόμενο. Καταλαμβάνουμε την ταράτσα για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην είσοδο των αγορών στην εκπαίδευση που επιβάλεται από την σύμπλευση της κυβέρνησης συνεργασίας και του συστήματος που την επιβάλλουν βοηθώντας τους πλούσιους και κάνοντας επίθεση στους φτωχούς. Καλούμε σε άμεση δράση ενάντια στις περικοπές. Αυτή είναι μόνο η αρχή της αντίστασης ενάντια στην καταστροφή του εκπαιδευτικού συστήματος και των δημόσιων υπηρεσιών.
το τελευταιο κομμάτι ειναι από τους "sxoliastesxwrissynora" και την Jaque Utopie.
Πήρε ο κόλος τους φωτιά, αναγνώστη μου. Οι αυξήσεις ειναι υπερβολικές και μάλιστα για μια χώρα που επίσης μαστίζεται από οικονομική κρίσση.
Ειναι το μοντέλο αυτοδιαχείρισης που θέλει η μικρή Άννουλα (Διαμαντοπούλου) να περάσει και στα ελληνικα Πανεπιστήμια. Λογική:" κόβουμε την κρατική επιχορήγηση στα ανωτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και αυτά τα "αρπάζουν" από τους οιτητές. Διότι αυτό δεν ειναι αυξηση ειναι αφαίμαξη. 
Θα ερθει και η σειρά μας αναγνώστη μου. Μην σε ακούσω τότε να μου λές δικαιολογίες του στυλ:"εγώ δεν είμαι φοιτητής". Διότι εαν γίνει κάτι τέτοιο, θα το λουστεί ο ξαδερφός σου, ο ανιψιος σου και όσως ο γιος. 
Αρχίζουν και κλείνουν οι σχολές και εδω να προλάβουν το κακό. Ενός κακού μύρια έπονται και στην Ελλάδα δεν είμαστε ούτε στα μισά των μυρίων. 
Σε αφήνω να ανοίξω και κανένα βιβλίο!
Αναγνώστη μου, έλα να φτιάξουμε ένα τσάι ακόμη!!!!(η φώτο είναι από τον Guardian)

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!