Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ποια γιορτη?...ποιας γυναίκας?

Καλημερα Αναγνώστη μου, που δεν γιορτάζεις σήμερις, διότι εισαι ανήρ.
Ημερα της γυναίκας σήμερα και με  το Νταμαζακι παρεα θα κανεις μια ιστορική αναδρομή(γιατί αραγε φτασαμε ως εδώ?)Και να ξεκαθαρίσω ότι δεν ειμαι φεμινιστρια. οτι θεωρω μεν τον εαυτό μου ίσο με τον ανδρα, αλλά θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο άνδρα κρύβεται μια μεγάλη γυναίκα. Η πονηριά της γυναίκας μπορεί να κανει τον ανδρα αλοιφη να τον απλώσει σε καμένες πληγούλες.
ταξιδάκι λοιπόν:Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενες γυναίκες ντυμένες στα άσπρα, κάνουν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα αλλά ο δρόμος για ίσα διακαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.
Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.
Το δυτικό πρότυπο γυναικας την τιμωρεί για το δωρο της εξελιξης.Την εχει κανει πιο ψυχρη απο καθε άνδρα(βλ. Κοντολιζα Ράις), πιο σκληρη απο καθε άνδρα(βλ. Αννα Διαμαντοπουλου), πιο ανοργασμική απο κάθε άνδρα(βλ. Βασω Παπανδρεου).
Ατεκνες τις θέλει, μηχανες. Πιο κακοπληρωμένες από τους ανδρες, πιο ανθεκτικες απο αυτούς. Εαν μια γυναικα γινει κομματοσκυλο ειναι ντόμπερμαν.
Ο ανατολικος κόσμος και ο Ισλαμισμός την τιμωρει. Την τιμωρεί που αισθανεται οργασμό, που καποιοι την αντιμετωπιζουν ως σεξουαλικο αντικειμενο και την βιαζουν τιμωρείται.
Να σου πω την αληθεια αναγνώστη μου αισθανομαι αναμεικτα συναισθηματα για τις γυναικες. Οσες προηγηθησαν απο εμενα, και ειδικά καποιες σε αγροτικες περιοχες τις θαυμαζω απεριοριστα. Γυναικες οπως η Υπατεία επιστημονας σε μια εποχη που οι ανδρες ειχαν μονο αυτό το προνομιο, θεωρω οτι ηταν εντυπωσιακες. Γυναικες που δουλευαν, αναθρεφαν παιδια, εκαναν τις δουλειες στο σπιτι , ηταν περιποιημενες και συνδυαζαν τα παντα όλα τις λυπαμαι. Μια τετοια γυναικα ειναι η μητερα μου, που οσο περνούν τα χρόνια την θαυμαζω και περισσότερο και σε αυτη μαζι θα πουμε χρονια πολλά από εδώ.
Ακόμη και την Λουκρητια Βοργία θαυμάζω, διότι ηξερε την δυναμη της και με την θυληκότητα της (το τονίζω)εριχνε κυβερνησεις.
 ‎Όμως σε αυτο το νεο πρότυπο γυναικός το ανοργασμικό, που παταει σε πτώματα για να κανει καριέρα, που πηρε την ισότητα και την εκανε Μαργκαρετ Θατσερ και Χιλαρυ Κλιντον χρονια πολλά δεν λέω....
Η φωτογραφία ειναι της Jodi Bieber(καμια σχεση με το παρτσακλο Justin). Ειναι η 18-χρονη Αφγανη bi Aisha, η οποία τιμωρ'ηθηκε απο το καθεστώς των Taliban γιατι εγκατέλειψε τον βιαιο ανδρα της. Γιατι γυναικες ομορφες δεν ειναι οι πλαστικές Barbie και τα ξετσουλα της TV, αλλά γυναικες σαν αυτή, που μπορει να εχει κομμενο ρουθουνι αλλά φαίνεται η μοναδικότητα της στο βλεμμα.
Ενα λαλαλααααα που το γουσταρω πολύ!!Φιλααακια!!!

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!