Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Περίπου μόνιμη η σωματεμπορία


Οργή και θλίψη προκάλεσε στα δεκάδες άτομα που παρευρεθήκαμε σήμερα στο Εφετείο, η απόφαση που εξέδωσε. Ο καταδικασμένος σε 36 χρόνια κάθειρξη για σωματεμπορία, δουλεία ανθρώπων, βιασμούς κατά συρροή, σωματικές βλάβες και εκμετάλλευση εργασίας, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει 4 χρόνια φυλάκιση, κατέληξε να λάβει την ελάχιστη ποινή 5 χρόνων φυλάκισης από το Εφετείο για σωματεμπορία, για μια από τις δύο καταγγέλλουσες. Το Εφετείο δεν αναγνώρισε πολλά από τα κακουργήματα που είχε αναγνωρίσει το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό. Επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Όλη η επιχειρηματολογία της υπεράσπισης του κατηγορουμένου είναι ότι πρόκειται για πλεκτάνη εναντίον ενός ανθρώπου από το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, που υποχρέωσε τα θύματα να καταθέσουν εναντίον του, σε συνεργασία μάλιστα με άλλον κατηγορούμενο για μαστροπία, μόνο και μόνο για να χρηματοδοτείται από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση. (Και σε μια έξαρση ρητορίας, ο δικηγόρος ανέφερε ότι όπως έλεγε ο Λένιν όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο πιο πιστευτό θα γίνει, ακολουθούν τη συνταγή του Λένιν). Αυτό το επιχείρημα, χωρίς τον Λένιν, το έχουμε ακούσει σε ΚΑΘΕ ΔΙΚΗ τράφικινγκ, από το 2000 στην Σύρο μέχρι σήμερα. Ο δεύτερος κατηγορούμενος για μαστροπία απαλλάχθηκε.
Οι γυναίκες που είχαν καταθέσει εναντίον τους, δεν ήταν φυσικά στο δικαστήριο, αφού τις είχαν τρομοκρατήσει, η μια μάλιστα είχε αναιρέσει την κατάθεσή της, όπως συμβαίνει συχνά όταν τρομοκρατούνται τα θύματα από αυτούς που έχουν καταγγείλει. Διαβάστηκε σε έγγραφο του δικαστηρίου, ότι όταν της τηλεφώνησε η μητέρα του κατηγορούμενου και της ζήτησε να αναιρέσει, και να σκεφτεί τα παιδιά του γιου της, η κοπέλα απάντησε ότι κι εγώ παιδί ήμουν και μου έκανε ο γιος σου αυτά τα πράγματα.
Φυσικά, και όπως συμβαίνει συνήθως σ’ αυτές τις δίκες, δεν υπήρχε πολιτική αγωγή. Οι γυναικείες οργανώσεις δεν έχουν δικαίωμα πολιτικής αγωγής, άρα, οι σωματέμποροι απαλλάσσονται ή παίρνουν μικρή ποινή. Συνεπώς, ο κίνδυνος φυλάκισης για τέτοιες πράξεις είναι τόσο μικρός, ώστε να μην αποτρέπει όσους θέλουν να τις πραγματοποιήσουν και να απολαύσουν τα τεράστια κέρδη που παράγονται.
Έτσι, οι συγγενείς και φίλοι του κατηγορούμενου που ένιωθαν κυρίαρχοι και αδιαμφησβήτηοι, άσκησαν βία και τρομοκρατία εναντίον των γυναικείων και άλλων οργανώσεων που παρευρίσκονταν σε όλα τα δικαστήρια, μέχρι το επεισόδιο της Τετάρτης για το οποίο ενημερώσαμε με Δελτίο Τύπου, με δικαστές και αστυνομικούς να μην ασκούν το καθήκον τους να συλλαμβάνουν όσους τρομοκρατούν και τελικά φτάσαμε στο σημείο να επιβληθεί η χαμηλότερη δυνατή ποινή για σωματεμπορία. Από τη μια μεριά βέβαια με την επιβολή ποινής, έστω και τόσο χαμηλής, ακύρωσε το επιχείρημα ότι όλη η κατηγορία ήταν πλεκτάνη του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, από την άλλη όμως είναι αδιανόητο άνθρωποι που πραγματοποιούν τόσα κακουργήματα να πέφτουν τόσο μαλακά.
Πιστεύουμε ότι χρειάζεται αλλαγή νόμου, θεσμοθέτηση αποζημίωσης για τα θύματα, και παράλληλα η τήρηση των υφισταμένων νόμων από όλους τους κρατικούς λειτουργούς. Οι καταδίκες των σωματεμπόρων στην Ελλάδα είναι ελάχιστες και συνήθως ελαφρές, κάτι που τους αποθρασύνει. Από την άλλη, ελάχιστη είναι και η αρωτή στα θύματα και οι υποδομές στήριξης απουσιάζουν, όπως έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα με πολλές ευκαιρίες.
Για να μην φτάσουμε στο σημείο να είναι νόμιμη η σωματεμπορία,, απαιτείται κινητοποίηση των γυναικείων και φεμινιστικών οργανώσεων καθώς και οργανώσεων δικαιωμάτων.
Αθήνα, 28-5-2010
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Ερεσσού 12 – Αθήνα
e.mail: PagkosmiaPoreiaGinaikon@yahoo.com
Site: www.poreiagynaikon.gr
http://www.worldmarchofwomen.org

Καλημέρα αναγνώστη. Ζουμε σε μια χώρα που δεν σέβεται τα μικρά παιδιά, τις γυναίκες, τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Σαθρό το σύστημα εις βάθος. Η δικαιοσύνη "χειροκροτά" τους συγχρονους δουλέμπορους.... ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που ειμαι πολίτης αυτής της χώρας, που θάβει τα καλά και προωθεί τα κακά. ως πολιτισμό έχομε την Euro-μαλακία και ως πνευματικούς ανθρώπους, εκείνουν που βγαίνουν στο γυαλί. Εξαγουμε μαφιόζους. τσούλες, διεφθαρμένους πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς. Διαφημίζουμε τόσα χρόνια το "sex-sun -beach -greek lovers" και οχι τόσο τα παιδια που τη παλευουν μουσικά, επιστημονικά, αθλητικά, ποιητικά. Εγινε η κατάντια συνηθεια μας. Αθωώνουμε σωματέμπορους, δολοφόνους & βιαστές. Δεν καταδικάζουμε αστυνομικούς που σερνουν στο τμήμα μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά. βλεπουμε τα φασιστοειδή να χειροκροτούν την αίγλη του ελληνισμού και αναρωτιόμαστε "ποια αίγλη?"
Σαπίλα και κατάντια...ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ εχθες. παρακολουθούσα το υποπροϊον της κουλτούρας μετά απο 10 χρόνια και λυπόμουν για την γενιά μου. Σήμερα ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ακόμη περισσότερο για αυτό που διάβασα. καλημέρα αναγνωστη μου

Ποσοι μου είπαν γεια!!!!