Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σέν Παντελεημονας και άλλα κακά...

Καλημέρα, αναγνώστη μου βρωμισμένε απο την φασιστομπόχα... Τι γινεται?
Δεν παρευρεθηκαμε εχθες στην πορεία/συναλία για τους μετανάστες που εγινε από τα Προπύλαια ως τον Άη Παντελή. Ο λόγος μου ειναι απλός και ισως και λίγο επονείδιστος. Σε τετοιες πορείες, με λίγα ατομα και λίγη περιφρούρηση, δεν βάζω τον ποπό μου στα αγγουρια. και να με σχωρνάνε οι σύντροφοι. Ζουμε σε μια χωρα στην οποία ολοι είμεθα μετανάστες. Το θέατρο του παραλόγου, εχει τις ρίζες του στην Ελλάδα και οχι σεέγα δυτικών κυρίων.
Το πανηγυρι ηταν σιγουρο από την αρχη σαν κασσάνδρεια προφητεία. Λιγοι θα έφευγαν από το Προπύλαιο και τα φασισταρια με επίκουρους τους μπάτσους, θα τους έκαναν πανηγυρική υποδοχή στον Αη Παντελεήμονα. Όπερ και εγένετο...Επεσαν οι απαραίτητες μπουφλες , μεταύ φασισταριών και διαδηλωτών, τα πατροπαράδοτα εβραϊκά ληγμένα δακρυγόνα, προσαγωγές και ταλιμπάν και ταλιμπάν...Στο χωριό μου αυτό το λένε τρύπα στο υδωρ και το κοροϊδευουν...
Ε...και προτιμησα να περάσω μια ωραία μερα με τον αγαπημένο μου από το να πάω να μυρίσω φασιστίλα ανακατωμένη με αμμώνία.
Αλλωστα μπάτσοι-φασίθστες το ένα και το αυτό. Όπως εχει πει και ο Τζιπάκος:"Για να γίνει καποιος μπάτσος πρεπει να είναι ή χρυσαυγίτης ή ηλίθιος"...
Αυτάαα..
Το επόμενο κακό με το οποίο θέλω να ασχοληθώ ειναι το θέμα της Τυνησίας.
Αναμεταδίδω από την "Καθημερινή":

Αιματηρές συμπλοκές με δεκάδες νεκρούς, λεηλασίες, πυρπολήσεις συνέθεταν το σκηνικό στην Τυνησία, που περνάει μία από τις πιο δραματικές ημέρες της ιστορίας της. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απαιτούσαν μεταρρυθμίσεις, πολιτικές ελευθερίες και πάνω από όλα άμεση βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους. Εκατοντάδες στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της πρτεύουσας Τύνιδας, μία μόλις ημέρα από τη φυγή του προέδρου Μπεν Αλί στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία το 1987 και έκτοτε κυβέρνησε αδιαλείπτως τη χώρα κερδίζοντας τις εκλογές με... 89%.
Καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου ήλπιζε να ασκήσει ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γκανουτσί, όπως ο ίδιος ανήγγειλε από τηλεοράσεως απευθύνοντας δραματική έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Ωστόσο, το Συνταγματικό Συμβούλιο της χώρας διόρισε μεταβατικό πρόεδρο του κράτους τον Φουέντ Μεμπαζαά. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες ανάληψης καθηκόντων από τον Γκανουτσί σε πολλές πόλεις είχαν γίνει διαδηλώσεις με αίτημα την απομάκρυνσή του. Πάντως, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC παρέμενε ασαφές τελικά ποιός αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.
Παρά τις σαρωτικές αλλαγές των τελευταίων ωρών η κατάσταση στη χώρα δεν φαινόταν να ηρεμεί. Φωτιά σε φυλακή προκάλεσε τον θάνατο 42 κρατουμένων, διαδηλωτές πυρπόλησαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Τύνιδας, ενώ έσπασαν και λεηλάτησαν όποιο κατάστημα έβρισκαν μπροστά τους. Φωτογράφος του Associated Press ανέφερε ότι είδε στρατιώτες να προσπαθούν να σταματήσουν άτομα που λεηλατούσαν σούπερ μάρκετ λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Πολλοί Τυνήσιοι, εξάλλου, κατήγγειλαν στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TV7 ότι δέχθηκαν επιθέσεις και μέσα στα σπίτια τους από αγνώστους που κρατούσαν μαχαίρια.
Ομως, το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, που είχε κλείσει την Παράσκευή, άρχισε να λειτουργεί και πάλι. Εκατοντάδες αλλοδαποί τουρίστες προσπαθούσαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, ενώ όλα τα κυβερνητικά κτίρια φυλάσσονταν και χθες από στρατιώτες και τεθωρακισμένα.
Ταραχές για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους έχουν αρχίσει και στην Αλγερία.
Η Ιορδανία, μετά την Τυνησία και την Αλγερία, κλυδωνίζεται από διαδηλώσεις. Οπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, χιλιάδες Ιορδανοί κατέλαβαν τους δρόμους της πρωτεύουσας Αμμάν σε μια δυναμική διαμαρτυρία κατά της ακρίβειας, της αύξησης των τιμών σε καύσιμα και τρόφιμα. Φοιτητές, συνδικαλιστές και απλοί πολίτες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Αμμάν και σε τέσσερις ακόμα επαρχιακές πόλεις, κρατώντας ιορδανικές σημαίες και φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Σαμίρ Ραφάι.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, επεισόδια ή συλλήψεις. Αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο, ανέφεραν ότι ένστολοι αστυνομικοί και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ντυμένοι με πολιτικά δημιούργησαν αλυσίδες γύρω από τους διαδηλωτές, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτόν να παρεμποδίσουν την αύξησή τους.


Ενα θα σου πω επ' αυτού αναγνώστη μου:
Στην εξέγερση των ανέργων της Τυνησίας, ο ελληνικός λαός βλέπει το μέλλον του. Μονο με ενοπλη εξέγερση, θα μας κατέβουν από το σβέρκο τα λαμόγια που μας κυβερνούν εδώ και κάτι χρόνια. λαμόγια της πολιτικής, της αστυνομίας, των ενόπλων δυνάμεων. Κομματόσκυλα, που μεταξύ τους εκλέγουν τα βοοειδή που μας κυβερνούν. Από την Αριστερά, η οποία πάιζει το αντίβαρο στην ζυγαριά της Δεξιάς και τσεπώνεται αρκετά μεγάλα ποσά από τον κρατικό κουμπαρά(ενδοκοινοβουλευτική).
Από την Αλεκάρα, τον αριστερούλη πατερούλη, που εχει το "νόμιμο και ηθικό" του Βουλγαράκη, το εχει κάνει τρόπο ζωής. Απο το παπαδαριό, που ενδεδυμένο το "ιερό' αμφιο της Ορθοδοξίας, δινει μαθηματα real estate...
Θελεις κι άλλα? Εχουμε πόλεμο, μην το ξεχνάς, αναγνώστη μου. Απλά εχουμε ρίξει λίγο τους τόνους.
Α και γελασα πολύ πραγματικά με τις συλλήψεις για τους "πυρήνες της κολοφωτιάς". 
Hasta la vista Αναγνώστη μου!





Ποσοι μου είπαν γεια!!!!